Środowiskowy Dom Samopomocy w Lesku
bip.gov.pl

wyszukiwarka zaawansowana
Jesteś tutaj:
Klauzula informacyjna
KLAUZULA INFORMACYJNA
Zgodnie z ustawą z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. 2018 r., poz. 1000,). oraz rozporządzeniem  Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679  z dnia 27 kwietnia 2016 r.  informuję, iż:
1) administratorem danych osobowych jest Środowiskowy Dom Samopomocy im. Ks. Ludwika Palucha w Lesku, Krasickich 1, 38-600 Lesko
2) inspektorem ochrony danych Środowiskowym Domu samopomocy im. Ks. Ludwika Palucha w Lesku jest Pan Henryk Wojtanowski e-mail henrykwojtanowski@op.pl
3) dane osobowe będą przetwarzane w celach związanych z zawarciem
i realizacją umowy cywilno-prawnej w oparciu o art. 6 ust.1 lit. b) RODO.
4) odbiorcą danych osobowych będą : organy władzy publicznej oraz podmioty wykonujące zadania publiczne lub działające na zlecenie organów władzy publicznej, w zakresie i w celach, które wynikają z przepisów powszechnie obowiązującego prawa;
5) dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej na podstawie:
6) dane osobowe są przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji wskazanego w pkt 3 celu przetwarzania, w tym również obowiązku archiwizacyjnego wynikającego z przepisów prawa.
7) w związku z przetwarzaniem przez Administratora danych osobowych Stronom przysługuje:
  • prawo do żądania od Administratora dostępu do danych osobowych (art. 15 RODO)
  • prawo do sprostowania danych (art. 16 RODO)
  • prawo do usunięcia danych (art. 17 RODO)
  • prawo do ograniczenia przetwarzania danych (art. 18 RODO)
  • prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania danych (art. 21 RODO)
8) prawo wniesienia skargi do UODO w przypadku gdy przetwarzanie danych osobowych narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.;
9)  wizerunek zapisywany na monitoringu wizyjnym udostępniany będzie jedynie Policji, prokuraturze i sądowi  w razie prowadzenia przez te organy czynności prawnych
10) zapis umieszczony na rejestratorze będzie usuwany przez nadpisanie po 21 dniach
11) dane osobowe nie będą profilowane
powrot
Podmiot publikującyBIP
WytworzyłHenryk Wojtanowski - Terapeuta2018-06-04
Publikujący Henryk Wojtanowski - administrator 2018-06-04 08:23
Ostatnio dodane
Treści
data dodania: 2018-06-04
data dodania: 2016-03-16
data dodania: 2016-03-02
data dodania: 2016-03-02
data dodania: 2016-03-02
Newsletter
Środowiskowy Dom Samopomocy w Leskuul. Krasickich 1, 38-600 Lesko tel. (13) 469 72 85 email: sdslesko@interia.pl
Wygenerowano: 10 grudnia 2019r. 06:44:05
[ X ]
Nowe zasady dotyczące cookies W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies.